Over ons

Inclusief Gresbo en SITA ontzorgen gemeenten bij de inzameling van plastic*) verpakkingsafval

Een aantal gemeenten in Nederland heeft ervoor gekozen om hun huishoudens een laagdrempelige bestel- en bezorgservice te bieden door middel van het leveren van speciale zakken voor plastic*) verpakkingsafval.

Op www.zakkenbestellen.nl en via een gratis 0800-nummer kunnen burgers pakketjes van 12 zakken bestellen die kosteloos binnen 10 dagen worden opgestuurd. In gemeenten waar bij bewoners plastic verpakkingsafval gescheiden in zakken wordt ingezameld, is het van groot belang dat bewoners altijd voldoende zakken in huis hebben. SITA en Inclusief Gresbo nemen gemeenten de rompslomp uit handen rondom de distributie van deze zakken. Hierdoor tonen bewoners een grotere bereidheid om plastic afval te scheiden.

De bestel- & bezorgservice is beschikbaar voor bewoners van gemeenten die gebruik maken van de service van Zakkenbestellen.nl. Deze service is voor burgers geheel gratis. De gemeenten kunnen de kosten dekken uit de vergoedingen die zij uit het Afvalfonds (via Stichting Nedvang) ontvangen.

*) Een aantal gemeenten kiest ervoor om naast plastic afval ook ander verpakkingsmateriaal in de zakken te laten verzamelen. Raadpleeg hiervoor de website van de eigen gemeente.

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen

De bestel- en bezorgservice Zakkenbestellen.nl is tot stand gebracht in samenwerking tussen Inclusief Gresbo en SITA Nederland.

Inclusief Gresbo is een onderdeel van de Inclusief Groep uit Nunspeet. Inclusief Groep realiseert voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een passende arbeidsplaats, in een zo regulier mogelijke omgeving, zo duurzaam mogelijk, met aandacht voor de individuele ontwikkeling. Inclusief Groep behoort tot de top 5 van de 100 Sociale Werkgelegenheid-bedrijven in Nederland. Inclusief Gresbo is een veelzijdige en zeer klantgerichte dienstverlener met een breed pakket aan (facilitaire) diensten.

SITA is specialist op het gebied van duurzaam afvalmanagement. SITA verzorgt de inzameling, de verwerking en/of recycling van veel verschillende soorten afval. Na de inzameling zorgt SITA voor een betrouwbare en duurzame bewerking of verwerking van het ingezamelde afval.