Over ons

Inclusief Gresbo en SUEZ ontzorgen gemeenten bij de inzameling van plastic*) verpakkingsafval

Een aantal gemeenten in Nederland heeft ervoor gekozen om hun huishoudens een laagdrempelige bestel- en bezorgservice te bieden door middel van het leveren van speciale zakken voor plastic*) verpakkingsafval.

Op www.zakkenbestellen.nl en via een gratis 0800-nummer kunnen burgers pakketjes van 12 zakken bestellen die kosteloos binnen 10 dagen worden opgestuurd. In gemeenten waar bij bewoners plastic verpakkingsafval gescheiden in zakken wordt ingezameld, is het van groot belang dat bewoners altijd voldoende zakken in huis hebben. SUEZ en Inclusief Gresbo nemen gemeenten de rompslomp uit handen rondom de distributie van deze zakken. Hierdoor tonen bewoners een grotere bereidheid om plastic afval te scheiden.

De bestel- & bezorgservice is beschikbaar voor bewoners van gemeenten die gebruik maken van de service van Zakkenbestellen.nl. Deze service is voor burgers geheel gratis. De gemeenten kunnen de kosten dekken uit de vergoedingen die zij uit het Afvalfonds (via Stichting Nedvang) ontvangen.

*) Een aantal gemeenten kiest ervoor om naast plastic afval ook ander verpakkingsmateriaal in de zakken te laten verzamelen. Raadpleeg hiervoor de website van de eigen gemeente.

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen

De bestel- en bezorgservice Zakkenbestellen.nl is tot stand gebracht in samenwerking tussen Inclusief Gresbo en SUEZ.

Inclusief Gresbo is een veelzijdige dienstverlener op de Veluwe en onderdeel van Inclusief Groep. Zo'n 900 enthousiaste medewerkers leveren een compleet dienstenpakket in de regio van Zwolle tot Amersfoort en daarbuiten. Vanuit onze rol als arbeidsmarkttoeleider worden onze werkbedrijven ingezet als leeromgeving, immers werken leer je door te werken. De naam Inclusief Gresbo staat garant voor prima kwaliteit, een eerlijke prijs en duurzaamheid. Dit blijkt ook uit onze certificeringen. Onze diensten worden uitgevoerd door gespecialiseerde en professionele teams van vakbekwame mensen die flexibel inzetbaar zijn.

SUEZ is specialist in afvalverwerking en afvalinzameling. Er zijn weinig afvalzaken waarvan wij geen verstand van hebben. In de loop der jaren hebben we een grote hoeveelheid diensten ontwikkeld. Voor elke branche hebben we afvalspecialisten en het benodigde materieel in huis. Onze meerwaarde binnen de afvalbranche ligt in kwaliteit, flexibiliteit en duurzaamheid. We streven naar stromen en oplossingen die circulair, concreet en in co-creatie zijn.